読者です 読者をやめる 読者になる 読者になる

USCPA ?過去問 固定資産 depreciation interest capitalization

仕組みがわかってなかったので、全然解けなかった。。

 

聞かれてるcapitalizeは、interest capitalizationのこと。

 

そして、借りたお金は、一年で2回使われている。

 

これを12ヶ月分の累計支出に換算するといくらになるか計算し、12ヶ月で按分して、月の平均値weighted average expenditureを求める。

 

そのexpenditureに利率えおかけた利息が、capitalizeされる。

 

累計!!! まじ毎回忘れてるから注意!でもなんでこの計算になるんだろ?

 

A company obtained a $300,000 loan with a 10% interest rate on January 1, year 1, to finance the construction of an office building for its own use. Building construction began on January 1, year 1, and the project was not completed as of December 31, year 1. The following payments were made in year 1 related to the construction project:

January 1 Purchased land for $120,000
September 1 Progress payment to contractor for $150,000
What amount of interest should be capitalized for the year ended December 31, year 1?

$13,500
$15,000
$17,000
$30,000

 

1/1 120000 土地購入

1ー8月 8ヶ月 120000 x 8 = 960000

9-1 150000 経過支払い 1月分との累計で120000+150000=270000

9-12月 4ヶ月  270000 x 4 = 1080000

 

累計年間支出 960000+1080000=2040000

月平均支出 2040000/12=170000

 

170000x10%=17000 avoidable interest, capitalized

 

 

 累計で一年間の総支出を計算して、12か月で割って、Weighted averageを計算するの!!!!

まじ何度言ったらわかるんだ。

また間違えてるし

下の問題もそうなの!!!!

 

At the beginning of the year, Cann Co. started construction on a new $2 million addition to its plant. Total construction expenditures made during the year were $200,000 on January 2, $600,000 on May 1, and $300,000 on December 1. On January 2, the company borrowed $500,000 for the construction at 12%. The only other outstanding debt the company had was a 10% interest rate, long-term mortgage of $800,000, which had been outstanding the entire year. What amount of interest should Cann capitalize as part of the cost of the plant addition?

  • $140,000
  • $132,000
  • $ 72,500
  • $ 60,000

 

Interest をいくらCapitalizeするか聞かれてるから、それぞれの時期で違うかかったコストの額の年間加重平均を出す。

 

加重って言ってるくらいだから、金額が変わった月は、前の月からの累計で考えるっていったら覚える?

 

1月 200000 x 4か月= 8000000

5月 (200000+600000) x 7か月=5600000

12月 (200000+600000+300000) x 1か月=1100000

合計=7500000

一か月平均= /12 = 625000

 

この平均コスト625000の内訳は、

(500000 利率12% の ローン

(800000 利率10% の 長期住宅ローンのうち、125000 (625000-500000)

↑これがひらめけるかが鍵だな。。。 いやふつうひらめけないよ!!!!

 

それぞれの利率をかけて利息を出すと、

500000 x 12% = 60000

125000 x 10% = 12500

 

合計 72500 Capitalizeする利息